Winkelmandje

0 Producten

Panty en spataderen

Posted by Liesbeth van Dijk on februari 21, 2015  /   Posted in Beenmode blog

Panty en spataderen

Wat doe je als je last hebt van spataderen en je tijdens de warme zomerse dagen graag zomerse rokjes wilt dragen? Je kunt natuurlijk doen alsof je ze niet hebt en ze niet zichtbaar zijn, maar dat is niet altijd leuk en wenselijk. Hoe kan je ze dan het beste camoufleren?

Een panty dragen in de zomer met spataderen? Jawel, het kan! Kies voor een hele dunne panty, zoals in 8, 9 of 15 denier. De zogenaamde “teint de soleil” panties hebben een fijne structuur, waardoor het lijkt alsof je gewoon géén panty draagt. Ze camoufleren oneffenheden en geven je benen een natuurlijke kleur, maar zijn ook weer niet zo opvallend dat je de aandacht naar je benen trekt (want dat wil je ook niet met spataderen). Kies wel de juiste beenkleur! Dus lichte benen, een lichte teint, donkere benen een donkerder (maar weer niet te donker in de zomer!). Let ook op de naam: een term als safari: daar kun je van op aan dat het geen zomer kleur is. Houd de kleur van de panty’s even naast uw been!

Belangrijk: het klinkt raar maar met een goede panty ziet u uw spataderen veel minder dan met blote benen!! Dat komt omdat de huid ‘oplicht’. Een panty zorgt juist voor een matte en egale uitstraling.

Nog een voordeel van zo’n dunne panty: in panty’s zit bijna altijd lycra verwerkt: dit zorgt voor glans en rek. Maar u, die al gevoelig bent voor jeuk, wilt zo min mogelijk onnatuurlijke materialen op de huid hebben. Dunne panty’s hebben (logischerwijze) een lagere gehalte aan lycra. Wees ook terughoudend  met polyamide; dit is een plastic vezel en dus niet-natuurlijk.

En draag je een zomerse pump met open teen?

Dan is er de speciale open-teen panty. Bonnie Doon heeft ze b.v. in een lekker zomers dunne panty van 9 denier. Het uiteinde is een lusje en draag je tussen de twee grootste tenen. Het knelt niet en is ook lekker luchtig: je hebt geen last van zwetende tenen!

Steunpanty’s in de zomer: daar wil je al helemaal niet aan denken. Ze zijn meestal erg dik en dus voor de zomer niet geschikt: je trekt er alleen maar de aandacht mee naar je benen. Beter zijn bovenstaande alternatieven. Wat wel helpt is om je benen licht in te smeren met een goede huidkleur tint creme, dit helpt ook tegen de jeuk. Als u creme gebruikt kunt u alleen weer niet hold-ups dragen (zie onder). Het is dus even kiezen.

Het is trouwens een misverstand te denken dat (dure) steunpanty’s spataderen voorkomen. Het verlicht en geeft wel een fijn drukkend en stevig gevoel.

Vind je een hele panty toch te warm?

Probeer dan eens een hold-up/stay-up panty. Dit zijn panty’s zonder broekje. Het is even wennen, maar als je het een paar keer gedaan hebt, wil je niet anders. Het zakt NIET af. Belangrijk om te weten: gebruik bij een hold-up GEEN lotion, crème of olie. De siliconen bandjes, die de verantwoordelijkheid “letterlijk” dragen, raken zo verzadigd en zullen niet meer kunnen plakken, met alle gevolgen van dien.

Ook een tip: misschien niet erg leuk maar het draagt fijner als je geen strakke rokjes op de huid draagt. Wijde modellen dat werkt juist luchtig en verkoelend. Belangrijk hierbij is dat de stofkwaliteit ook verkoelend werkt, zoals bij linnen, katoen, viscose, modal en lyocell. (polyester voelt gauw benauwd aan!) en dat de stof zelf dun, luchtig en losjes geweven is. Bovendien trekken wijde rokken of jurken de aandacht meer naar de rok dan naar je benen. Je benen vallen er onder meer ‘weg’.
En wat dacht je van de maxi-jurken en rokken die op dit moment in vele collectie te vinden zijn? Mogelijkheden genoeg!

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

IBAN: NL67RABO0367037440 t.n.v. Beenmodehuis.nl | BTW: NL210470173B01 | KvK: 61879487